DRAMA MELAYU: Putera Rayyan - Sinopsis Global & Video Klip Episod 1 - 11

blogger templatesPUTERA RAYYAN
SLOT: Samarinda
MULAI: 31hb Oktober 2012
HARI: setiap Selasa - Khamis
EPISOD: 23 episod
PELAKON: Kamal Adli, Nad Zainal, Miera Liyana, Luftya, Aida Aris, Zila Bakarin, Shahee, Razali Hussin dan Zuhairi Ibrahim.SINOPSIS

Diadapatasi dari kisah Putera Rayyan yang ada dalam kisah hikayat Bawang Putih Bawang Merah, Putera Rayyan ( Kamal Adli) menyamar sebagai pekerja di syarikat Datuk Norman. Anak Datuk Norman, Arisa(Nad Zainal) dan Anisa juga bekerja di syarikat itu.

Putera Rayyan terpikat dengan hati budi Arisa yang melayannya dengan baik, jauh berbeza dengan Anisa yang sombong dan mementingkan status.
Baru saja cinta berputik, Datuk Norman meninggal dunia akibat kemalangan yang dirancang isteri keduanya, Nora yang juga ibu Anisa.

Sejak insiden itu, hidup Arisa dirundung malang. Rayyan berjanji mahu menjaga Arisa sebaik mungkin.

Arisa dan Putera Rayyan berkahwin juga tetapi kehidupan rumahtangga mereka tidak bahagia seperti yang diharapkan. Hidup mereka suami isteri bergolak disebabkan campurtangan dari pihak mertua dan juga kehadiran orang ketiga, yang mahu memusnahkan hubungan mereka.

Arisa sering dianiaya oleh saudara tirinya Anisa. Dia didera secara fizikal dan mental hingga jiwanya tertekan, dan selalu menyalahkan dirinya atas kematian kedua ibu bapanya. Anisa sangat kejam tetapi kurang bijak, bertindak kasar serta sanggup berbuat apa saja ke atas Arisa.


Ibu mertuanya Tengku Mariam yg tidak merestui perkahwinan dia dan Rayyan dan mahu menjodohkan Rayyan dengan Tengku Suraya.

Nora pula mengatur rancangan mahu menjodohkan Rayyan dengan Anisa apabila sedar Rayyan adalah keturunan diraja yang kaya raya.Sampai bila nasib Arisa akan dirundung malang, dapatkah Arisa dan Rayyan bahagia kembali


EPISOD 1

Putra Rayyan  Episod 1 pada 31 Oktober 2012

Video klip Putera Rayyan Episode 1

Putera Rayyan Episode 2

Putera Rayyan Episode 2 pada 1 November 2012

Video klip Putera Rayyan Episode 2

Putera Rayyan Episode 3

Putera Rayyan Episode 5

Putera Rayyan Episode 6

Putera Rayyan Episode 11

Putera Rayyan Episode 11

Video klip Putera Rayyan Episode 11Courtesy of:


Sumber article: http://www.perekacerita.com/


0 Response to "DRAMA MELAYU: Putera Rayyan - Sinopsis Global & Video Klip Episod 1 - 11"

Posting Komentar