DRAMA MELAYU: Cinta Itu Milikku - Sinopsis & Video Klip Episode 1 ~ 9

blogger templates


CINTA ITU MILIKKU (TV3)

MULAI: 12 November
HARI: Isnin hingga Khamis 
MASA: 7 malam 
PELAKON: Emma Maembong, Fazreen Rafi, Ana Dahlia, Ery Putra, Mustapha Kamal, Karl Shafek, Sherry Merlis dan Liza Abdullah.
EPISOD: 24 episod

SINOPSIS


Setiap apa yang berlaku pasti ada naik turunnya kerana jalan kehidupan seseorang itu penuh dengan liku dan ia kadang kala tidaklah seindah yang diimpikan. Itulah yang dialami oleh Rania seorang gadis yang lahir dalam sebuah keluarga elit dan berpengaruh. Walaupun mengecapi kemewahan yang diimpikan oleh setiap gadis di dunia ini namun Rania tidak dapat menikmati sebuah kebahagiaan. Apakah yang menghalang Rania untuk bahagia? 


Menyusuli ‘Julia’, saksikan ‘Cinta itu Milikku’, buah tangan terbaru di slot Akasia karya indah arahan Emi Suffian Sabhe dan nukilan skrip oleh Zarihah Hassan mulai 12 November 2012, setiap hari Isnin hingga Khamis jam 7.00 malam. Drama bersiri 24 episod ini diterbitkan oleh Orangetree Production membariskan pelakon-pelakon popular tanahair seperti Emma Maembong, Fazreen Rafi, Ana Dahlia, Erry Putra, Mustapha Kamal, Karl Shafek, Dato’ Aziz Singah, Sherry Merlis, Adik Putri Balqis, Ridzuan Hashim, Fiffy Natasya dan ramai lagi.Drama ‘Cinta itu Milikku’ mengisahkan tentang Rania (Emma Maembong) iaitu anak kedua daripada 3 orang adik beradik bercinta dengan Zafril (Fazreen Rafi). Namun begitu, bekas tunang Zafril, Dini (Ana Dahlia) tidak berpuas hati dengan hubungan Zafril bersama Rania kerana Dini beranggapan bahawa Rania telah merampas cintanya.Emma Maembong dan Fazren selaku pelakon utama.

Setelah Rania dan Zafril selamat diijab kabulkan, Dini menjadi semakin marah dan mula menyimpan perasaan dendam. Dini sanggup melakukan apa sahaja asalkan dapat membuat Zafril kembali ke pangkuannya. 

Dini mendapat tahu Rania mempunyai seorang abang bernama Ridzuan (Karl Shafek). Dini memulakan permainannya dengan menggunakan Ridzuan sebagai senjata untuk mendekati keluarga Rania. Sikap Ridzuan yang sememangnya pantang melihat perempuan cantik dan seksi telah memudahkan rancangan Dini untuk mendampinginya.

Setelah berjaya menakluk hati Ridzuan akhirnya Dini berkahwin dengan Rizduan. Zafril yang terkejut mendapat tahu bekas tunangnya itu berkahwin dengan abang iparnya, dapat merasakan Dini mempunyai niat tidak baik. Namun dia terpaksa berdiam diri kerana beranggapan itu adalah urusan keluarga isterinya. Begitu juga dengan Rania, dia dapat merasakan kehadiran Dini tidak ikhlas mendampingi abangnya dan mula perhatikan gelagat Dini.

Dini bukan sahaja berjaya memperdaya Ridzuan malah semua ahli keluarga Rania tertipu dengan sikap lemah lembut Dini. Apabila Zafril keseorangan, Dini akan mendekati Zafril dan mengingatkan segala kenangan indah mereka semasa bertunang. Rania yang perasan akan kelakuan Dini itu berasa kurang selesa.

Ketika Rania sedang sarat mengandung, dia dikejutkan dengan khabar yang sangat tidak diduga. Suami yang dicintai telah terkorban dalam nahas kapal terbang semasa dalam perjalanan pulang ke Kuala Lumpur. Kematian Zafril bukan sahaja meruntun hati Rania malah Dini juga terasa kehilangan Zafril dan sesungguhnya hati Dini hancur luluh.

Setelah lama kehilangan orang tersayang, Rania berkahwin dengn Doktor Shafiq (Erry Putra) yang juga doktor peribadi keluarganya. Biarpun telah berkahwin, namun di dalam hati Rania masih bertakhta nama Zafril. Pada suatu hari, Rania telah mendapat sepucuk surat dan sehelai sapu tangan miliknya pemberian Zafril kepadanya. Sapu tangan itu telah dibawa oleh Zafril ketika dia bekerja di luar negara sebelum terbabit di dalam nahas kapal terbang. Rania terkejut dan yakin bahawa Zafril masih hidup.

Ternyata sangkaan Rania benar apabila mendapat tahu Zafril masih hidup. Rania yang amat rindukan Zafril, ingin bersamanya tetapi hasrat itu pasti tidak akan menjadi kenyataan kerana Rania telah menjadi isteri kepada Doktor Syafiq. Apa yang akan terjadi seterusnya? Adakah Doktor Syafiq sanggup melepaskan Rania dan membiarkan isterinya bersama Zafril? Apakah punca yang mengakibatkan Zafril sehingga dianggap sudah meninggal dunia? Adakah kehilangan Zafril mempunyai kaitan dengan Dini atau dengan seseorang yang tidak disangka?

Jangan ketinggalan untuk menyaksikan ‘Cinta itu Milikku’ menerusi slot Akasia mulai 12 November 2012, setiap hari Isnin hingga Khamis jam 7.00 malam, hanya di TV3!  Penonton yang terlepas menyaksikan ‘Cinta itu Milikku’ boleh menontonnya melalui laman sesawang Tonton di www.tonton.com.my dan juga layari Facebook & Twitter tv3malaysia untuk mendapatkan berita terkini.


Episode 1

Cinta Itu Milikku Episode 1 pada 12 November 2012

Cinta Itu Milikku Episode 1 

Video klip Cinta Itu Milikku Episode 1 

Cinta Itu Milikku Episode 1 Part 1 (video klip)

Cinta Itu Milikku Episode 1 Part 2

Cinta Itu Milikku Episode 1 Part 3

Episode 2

Cinta Itu Milikku Episode 2 pada 13 November 2012

Cinta Itu Milikku Episode 2

Video klip Cinta Itu Milikku Episode 2

Episode 3

Cinta Itu Milikku Episode 3 pada 14 November 2012 

Cinta Itu Milikku Episode 3

Video klip Cinta Itu Milikku Episode 3

Video klip Episode 3

Cinta Itu Milikku Episode 3 Part 1

Cinta Itu Milikku Episode 3 Part 2

Cinta Itu Milikku Episode 3 Part 3 


Episode 4

Cinta Itu Milikku Episode 4 pada 14 November 2012 

Cinta Itu Milikku Episode 4

Video klip Cinta Itu Milikku Episode 4

Video klip Episode 4

Cinta Itu Milikku Episode 4 Part 1

Cinta Itu Milikku Episode 4 Part 2

Cinta Itu Milikku Episode 4 Part 3

Episode 5

Cinta Itu Milikku Episode 5 pada 19 November 2012 

Cinta Itu Milikku Episode 5

Video klip Cinta Itu Milikku Episode 5

Video klip Episode 5

Cinta Itu Milikku Episode 5 Part 1

Cinta Itu Milikku Episode 5 Part 2

Cinta Itu Milikku Episode 5 Part 3 

Episode 6

Cinta Itu Milikku Episode 6 pada 20 November 2012 

Cinta Itu Milikku Episode 6

Video klip Cinta Itu Milikku Episode 6

Video klip Episode 6

Cinta Itu Milikku Episode 6 Part 1

Cinta Itu Milikku Episode 6 Part 2

Cinta Itu Milikku Episode 6 Part 3

Episode 7

Cinta Itu Milikku Episode 7 pada 21 November 2012 

Video klip Cinta Itu Milikku Episode 7

Video klip Episode 7

Cinta Itu Milikku Episode 7 Part 1

Cinta Itu Milikku Episode 7 Part 2

Cinta Itu Milikku Episode 7 Part 3

Episode 8

Cinta Itu Milikku Episode 8 pada 22 November 2012 

Cinta Itu Milikku Episode 8

Video klip Cinta Itu Milikku Episode 8

Video klip Episode 8

Cinta Itu Milikku Episode 8 Part 1

Cinta Itu Milikku Episode 8 Part 2

Cinta Itu Milikku Episode 8 Part 3

Episode 9

Cinta Itu Milikku Episode 9 pada 26 November 2012 

Video klip Cinta Itu Milikku Episode 9

Video klip Episode 9

Cinta Itu Milikku Episode 9 Part 1

Cinta Itu Milikku Episode 9 Part 2

Cinta Itu Milikku Episode 9 Part 3


Courtesy of :
http://www.gua.com.my 
http://www.kepalabergetar.net
& http://edtv-zahidizakariya.blogspot.com

0 Response to "DRAMA MELAYU: Cinta Itu Milikku - Sinopsis & Video Klip Episode 1 ~ 9"

Posting Komentar