DRAMA MELAYU: Cinta Itu Milikku - Sinopsis & Video Klip Episode 1 ~ 9

blogger templates


CINTA ITU MILIKKU (TV3)

MULAI: 12 November
HARI: Isnin hingga Khamis 
MASA: 7 malam 
PELAKON: Emma Maembong, Fazreen Rafi, Ana Dahlia, Ery Putra, Mustapha Kamal, Karl Shafek, Sherry Merlis dan Liza Abdullah.
EPISOD: 24 episod

SINOPSIS


Setiap apa yang berlaku pasti ada naik turunnya kerana jalan kehidupan seseorang itu penuh dengan liku dan ia kadang kala tidaklah seindah yang diimpikan. Itulah yang dialami oleh Rania seorang gadis yang lahir dalam sebuah keluarga elit dan berpengaruh. Walaupun mengecapi kemewahan yang diimpikan oleh setiap gadis di dunia ini namun Rania tidak dapat menikmati sebuah kebahagiaan. Apakah yang menghalang Rania untuk bahagia? 


Menyusuli ‘Julia’, saksikan ‘Cinta itu Milikku’, buah tangan terbaru di slot Akasia karya indah arahan Emi Suffian Sabhe dan nukilan skrip oleh Zarihah Hassan mulai 12 November 2012, setiap hari Isnin hingga Khamis jam 7.00 malam. Drama bersiri 24 episod ini diterbitkan oleh Orangetree Production membariskan pelakon-pelakon popular tanahair seperti Emma Maembong, Fazreen Rafi, Ana Dahlia, Erry Putra, Mustapha Kamal, Karl Shafek, Dato’ Aziz Singah, Sherry Merlis, Adik Putri Balqis, Ridzuan Hashim, Fiffy Natasya dan ramai lagi.Drama ‘Cinta itu Milikku’ mengisahkan tentang Rania (Emma Maembong) iaitu anak kedua daripada 3 orang adik beradik bercinta dengan Zafril (Fazreen Rafi). Namun begitu, bekas tunang Zafril, Dini (Ana Dahlia) tidak berpuas hati dengan hubungan Zafril bersama Rania kerana Dini beranggapan bahawa Rania telah merampas cintanya.Emma Maembong dan Fazren selaku pelakon utama.

Setelah Rania dan Zafril selamat diijab kabulkan, Dini menjadi semakin marah dan mula menyimpan perasaan dendam. Dini sanggup melakukan apa sahaja asalkan dapat membuat Zafril kembali ke pangkuannya. 

Dini mendapat tahu Rania mempunyai seorang abang bernama Ridzuan (Karl Shafek). Dini memulakan permainannya dengan menggunakan Ridzuan sebagai senjata untuk mendekati keluarga Rania. Sikap Ridzuan yang sememangnya pantang melihat perempuan cantik dan seksi telah memudahkan rancangan Dini untuk mendampinginya.

Setelah berjaya menakluk hati Ridzuan akhirnya Dini berkahwin dengan Rizduan. Zafril yang terkejut mendapat tahu bekas tunangnya itu berkahwin dengan abang iparnya, dapat merasakan Dini mempunyai niat tidak baik. Namun dia terpaksa berdiam diri kerana beranggapan itu adalah urusan keluarga isterinya. Begitu juga dengan Rania, dia dapat merasakan kehadiran Dini tidak ikhlas mendampingi abangnya dan mula perhatikan gelagat Dini.

Dini bukan sahaja berjaya memperdaya Ridzuan malah semua ahli keluarga Rania tertipu dengan sikap lemah lembut Dini. Apabila Zafril keseorangan, Dini akan mendekati Zafril dan mengingatkan segala kenangan indah mereka semasa bertunang. Rania yang perasan akan kelakuan Dini itu berasa kurang selesa.

Ketika Rania sedang sarat mengandung, dia dikejutkan dengan khabar yang sangat tidak diduga. Suami yang dicintai telah terkorban dalam nahas kapal terbang semasa dalam perjalanan pulang ke Kuala Lumpur. Kematian Zafril bukan sahaja meruntun hati Rania malah Dini juga terasa kehilangan Zafril dan sesungguhnya hati Dini hancur luluh.

Setelah lama kehilangan orang tersayang, Rania berkahwin dengn Doktor Shafiq (Erry Putra) yang juga doktor peribadi keluarganya. Biarpun telah berkahwin, namun di dalam hati Rania masih bertakhta nama Zafril. Pada suatu hari, Rania telah mendapat sepucuk surat dan sehelai sapu tangan miliknya pemberian Zafril kepadanya. Sapu tangan itu telah dibawa oleh Zafril ketika dia bekerja di luar negara sebelum terbabit di dalam nahas kapal terbang. Rania terkejut dan yakin bahawa Zafril masih hidup.

Ternyata sangkaan Rania benar apabila mendapat tahu Zafril masih hidup. Rania yang amat rindukan Zafril, ingin bersamanya tetapi hasrat itu pasti tidak akan menjadi kenyataan kerana Rania telah menjadi isteri kepada Doktor Syafiq. Apa yang akan terjadi seterusnya? Adakah Doktor Syafiq sanggup melepaskan Rania dan membiarkan isterinya bersama Zafril? Apakah punca yang mengakibatkan Zafril sehingga dianggap sudah meninggal dunia? Adakah kehilangan Zafril mempunyai kaitan dengan Dini atau dengan seseorang yang tidak disangka?

Jangan ketinggalan untuk menyaksikan ‘Cinta itu Milikku’ menerusi slot Akasia mulai 12 November 2012, setiap hari Isnin hingga Khamis jam 7.00 malam, hanya di TV3!  Penonton yang terlepas menyaksikan ‘Cinta itu Milikku’ boleh menontonnya melalui laman sesawang Tonton di www.tonton.com.my dan juga layari Facebook & Twitter tv3malaysia untuk mendapatkan berita terkini.


Episode 1

Cinta Itu Milikku Episode 1 pada 12 November 2012

Cinta Itu Milikku Episode 1 

Video klip Cinta Itu Milikku Episode 1 

Cinta Itu Milikku Episode 1 Part 1 (video klip)

Cinta Itu Milikku Episode 1 Part 2

Cinta Itu Milikku Episode 1 Part 3

Episode 2

Cinta Itu Milikku Episode 2 pada 13 November 2012

Cinta Itu Milikku Episode 2

Video klip Cinta Itu Milikku Episode 2

Episode 3

Cinta Itu Milikku Episode 3 pada 14 November 2012 

Cinta Itu Milikku Episode 3

Video klip Cinta Itu Milikku Episode 3

Video klip Episode 3

Cinta Itu Milikku Episode 3 Part 1

Cinta Itu Milikku Episode 3 Part 2

Cinta Itu Milikku Episode 3 Part 3 


Episode 4

Cinta Itu Milikku Episode 4 pada 14 November 2012 

Cinta Itu Milikku Episode 4

Video klip Cinta Itu Milikku Episode 4

Video klip Episode 4

Cinta Itu Milikku Episode 4 Part 1

Cinta Itu Milikku Episode 4 Part 2

Cinta Itu Milikku Episode 4 Part 3

Episode 5

Cinta Itu Milikku Episode 5 pada 19 November 2012 

Cinta Itu Milikku Episode 5

Video klip Cinta Itu Milikku Episode 5

Video klip Episode 5

Cinta Itu Milikku Episode 5 Part 1

Cinta Itu Milikku Episode 5 Part 2

Cinta Itu Milikku Episode 5 Part 3 

Episode 6

Cinta Itu Milikku Episode 6 pada 20 November 2012 

Cinta Itu Milikku Episode 6

Video klip Cinta Itu Milikku Episode 6

Video klip Episode 6

Cinta Itu Milikku Episode 6 Part 1

Cinta Itu Milikku Episode 6 Part 2

Cinta Itu Milikku Episode 6 Part 3

Episode 7

Cinta Itu Milikku Episode 7 pada 21 November 2012 

Video klip Cinta Itu Milikku Episode 7

Video klip Episode 7

Cinta Itu Milikku Episode 7 Part 1

Cinta Itu Milikku Episode 7 Part 2

Cinta Itu Milikku Episode 7 Part 3

Episode 8

Cinta Itu Milikku Episode 8 pada 22 November 2012 

Cinta Itu Milikku Episode 8

Video klip Cinta Itu Milikku Episode 8

Video klip Episode 8

Cinta Itu Milikku Episode 8 Part 1

Cinta Itu Milikku Episode 8 Part 2

Cinta Itu Milikku Episode 8 Part 3

Episode 9

Cinta Itu Milikku Episode 9 pada 26 November 2012 

Video klip Cinta Itu Milikku Episode 9

Video klip Episode 9

Cinta Itu Milikku Episode 9 Part 1

Cinta Itu Milikku Episode 9 Part 2

Cinta Itu Milikku Episode 9 Part 3


Courtesy of :
http://www.gua.com.my 
http://www.kepalabergetar.net
& http://edtv-zahidizakariya.blogspot.com

0 Response to "DRAMA MELAYU: Cinta Itu Milikku - Sinopsis & Video Klip Episode 1 ~ 9"

Posting Komentar

Labels

KOREAN DRAMA: Full House Take 2 / 浪漫滿屋Take 2 / 풀하우스TAKE2 KOREAN DRAMA: My Love Madame Butterfly / 我的愛蝴蝶夫人 / 내사랑나비부인 KOREAN DRAMA: Five Fingers / 五根手指 / 다섯손가락 KOREAN DRAMA: May Queen / 메 이 퀸 KOREAN DRAMA: My Daughter Seo Young / 我女兒是瑞英 / 내 딸 소영이 KOREAN DRAMA: Oohlala Spouses / 烏拉拉夫婦 / 울랄라부부 KOREAN DRAMA: The Horse Doctor / 馬醫 / 마의 KOREAN DRAMA: The Great Seer / 大風水 / 대풍수 KOREAN DRAMA: Nice Guys / 善良的男人 / 차칸남자 KOREAN DRAMA: The 3rd Hospital / 第三病院 / 제3의 병원 JAPANESE DRAMA: Akumu-chan / 惡夢小姐 JAPANESE DRAMA: Koukou Nyushi / 高中入試 KOREAN DRAMA: The King of Dramas / 電視劇之王 / 드라마의 제왕 JAPANESE DRAMA: TOKYO Airport / 東京機場管制保安部 / TOKYOエアポート JAPANESE DRAMA: Kekkon Shinai / 不結婚 JAPANESE DRAMA: Monsters JAPANESE DRAMA: Resident Go-nin no Kenshui / 實習醫生五人組 / レジデント~5人の研修医 JAPANESE DRAMA: Tokyo Zenryoku Shoujo / 東京全力少女 KOREAN DRAMA: Faith / 信義 / 신의 KOREAN DRAMA: I Miss You / 想你 / 보고싶다 KOREAN DRAMA: Vampire Prosecutor 2 / 吸血鬼檢察官 2 / 뱀파이어검사 2 JAPANESE DRAMA: Osozaki no Himawari / 遲開的向日葵 JAPANESE DRAMA: Priceless KOREAN DRAMA: Arang And The Magistrate / 阿娘使道傳 / 아랑사또전 KOREAN DRAMA: Jeon Woo Chi / 田禹治 / 전우치 DRAMA MELAYU: Adam dan Hawa KOREAN DRAMA: The Thousandth Man / 第一千個男人 / 천번째 남자 Tukang Bubur Naik Haji The Series COOKIES - Kumpulan Kisah-Kisah Manis: After the Ugly Duckling DRAMA MELAYU: 6 Progresif Musim 2 DRAMA MELAYU: Bini-Biniku Perkasa DRAMA MELAYU: Cinta Itu Milikku DRAMA MELAYU: Citra Juwita DRAMA MELAYU: DARJAT DRAMA MELAYU: Dalam Hati Ada Taman DRAMA MELAYU: Dendam Pencinta DRAMA MELAYU: Dendam Sarakit DRAMA MELAYU: Evolusi KL Drift DRAMA MELAYU: Julia - Sinopsis Ringkas DRAMA MELAYU: Mimpi Cinderella DRAMA MELAYU: Persona Sukma DRAMA MELAYU: Putera Rayyan DRAMA MELAYU: Rawan DRAMA MELAYU: Runtun Qalbu DRAMA MELAYU: Saiful Nita DRAMA MELAYU: Satu Pengorbanan DRAMA MELAYU: Terlanjur Cinta DRAMA MELAYU: Trilogi Cinta 2 DRAMA SERI KELUARGA: Takdir Cintaku ENGLISH MOVIE: Life of Pi - Synopsis and Trailer FILIPINO DRAMA: My Lover FTV ISTIMEWA: CINTA BERSEMI DI PUTIH ABU-ABU GALA SINETRON BAYU CINTA LUNA GALA SINETRON:Bayu Cina Luna LAYAR DRAMA: Pembantu dan Tukang Objek LAYAR DRAMA: Separuh Aku My Wife SINETRON: Super ABG SINETRON: 4 Serangkai - Episode 1 SINETRON: Aliya SINETRON: BENCI JADI CINTA SINETRON: Berbagi Cinta SINETRON: Cinta Bersemi di Putih Abu-Abu (Sarikata Bahasa Malaysia) SINETRON: Cinta Cenat Cenut III - SINETRON: Cinta Semanis Surabi Biya SINETRON: FATHIYAH 2 SINETRON: Jagoan Silat - Sinopsis Global SINETRON: Kutunggu Kau di Pasar Minggu SINETRON: LOVE IN PARIS SINETRON: PUTRI BIDADARI SINETRON: RAJA DAN AKU SINETRON: SI BIANG KEROK SINETRON: Selamat Pagi Puan Putri SINETRON: Sely Ogah jadi SELEB SINETRON: Separuh Aku SINETRON: TOBAT SAMBEL SINETRON: Ustad Fotocopy - Sinopsis Global SINETRON: YANG MASIH DI BAWAH UMUR